Vi har gjort nåt vi inte brukar. Istället för att helt sonika bara frysa ner alla änder vi skjutit så har vi valt att prova göra mat på några av dem! Det var helt ok faktiskt. Men vi var noga med att bara använda yngre änder till maten så "gamlingarna" fick bli apportvilt som vanligt. Med gräddsås, stekta champinjoner och hasselbackspotatis till så blev det en riktigt fin middag en vanlig torsdag. Egentligen skulle det vara kantareller till men det har jag inte hunnit med att plocka så det fick bli ICAs champinjoner istället. Hur som gav det mersmak så det här kan vi göra om fler gånger.
Idag är det äntligen dags för oss att åka uppåt och börja vår skogsfågeljakt. Bilen ska packas, hundarna rastas och släpet ska med. Med fem hundar i bilen och vara borta i tio dagar då räcker det inte med takbox. Konstigt nog lyckas vi dessutom alltid fylla släpet varje gång vi ska upp. Men hellre det och allt är med än tvärtom. Så skitjakt på er alla!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar